Hit enter after type your search item

Ce garanție i-a cerut Nicolae Dică lui Gigi Becali pentru a reveni la FCSB. Și Anton Petrea ceruse același lucru

/
/
/
41 Views

Nicolae Dică (42 de ani) este aproape de a reveni la FCSB. Antrenorul, liber de contract în acest moment, a purtat luni două discuții cu Gigi Becali (64 de ani), una la telefon și alta față în față, seara la Palat. Totul doar după ce Anton Petrea a demisionat.

Ce garanție i-a cerut Nicolae Dică lui Gigi Becali pentru a reveni la FCSB. Și Anton Petrea ceruse același lucru

Fostul ”secund” al lui Mirel Rădoi (40 de ani) de la echipa națională pare dispus să accepte propunerea milionarului din Pipera, mai ales că acesta a fost de acord cu garanția sa. Concret, Dică i-a spus lui Becali că nu vrea să-i fie impuse schimbări la pauză iar finanțatorul a fost de acord. Și Anton Petrea (47 de ani) a obținut aceeași garanție în toamna anul trecut, atunci când a preluat echipa după plecarea lui Edi Iordănescu.”Mi-a zis: ’Domne, nu vreau să mai fac nicio schimbare înainte de pauză!’. I-am răspuns: ’Nu vei mai face niciodată asta’. Și a acceptat. Da, câteva meciuri îi voi acorda libertatea lui Petrea”, spunea Becali, la Digi Sport, în noiembrie 2021.

Dică a ”forțat nota” și a încercat să mai obțină și alte garanții, doar că Becali s-a dovedit a fi intransigent. Antrenorul se va mai întâlni azi cu Becali, tot la Palatul din Allea Alexandru, de lângă sediul Guvernului și este posibil să bată și palma.

Ce l-ar determina pe Dică să accepte revenirea la FCSB? Antrenorul s-a confesat unor apropiați că l-a simțit pe omul de afaceri mult schimbat față de mandatul său precedent și că asta îl face să se gândească tot mai mult la varianta de a prelua imediat echipa.

Dică spune că e 80% convins să preia FCSB, dar suporterii îl consideră deja noul antrenor: „Să negocieze corect”Dică a mai fost „principal” la FCSB între iunie 2017 şi decembrie 2018, perioadă în care echipa a obţinut ultima performanţă externă a clubului, anume primăvara europeană.

Din informaţiile apărute luni, chiar Nicolae Dică (42 de ani) spunea că este convins în proporţie de 80 la sută să preia echipa, dar afirmaţiile liderului galeriei de la FCSB lasă de înţeles că lucrurile sunt stabilite deja.

Fanii de la Peluza Nord, prin vocea liderului lor, Gheorghe Mustaţă, sunt mulţumiţi dacă Dică va fi alesul lui Gigi Becali, dar îi cer antrenorului să-şi impună câteva puncte de vedere înainte să semneze înţelegerea. Printre altele, Becali să nu mai critice în public jucătorii foarte tineri.

Dică va fi primit așa cum merită să fie un mare stelist. Dică a spus mereu că Steaua(n.r. FCSB) este echipa din Liga 1. Pentru ca noi să fim total de partea lui, Dică trebuie să negocieze corect contractul cu Gigi. Altfel, să-și asume.

Acele ieșiri publice (n.r. ale lui Gigi Becali) pot dauna unor tineri de 20 și ceva de ani. Îi poate critica în privat, nu la televizor. Pentru noi, Dică e un mare stelist. Este memorabil comentariul cu golul lui de la Kiev, în Champions League.

Pentru Peluza Nord, meciul de joi (n.r. FCSB-Saburtalo) este de totul sau nimic. Jucătorii trebuie să treacă examenul. Liniștea depinde de jocul din Conference. Dacă vor suferi o nouă umilință nu cred că voi mai putea ține suporterii alături de mine, în peluză. Să ne arate că sunt fotbaliști, că de jucători suntem sătui.

Dacă nu se califică joi, să se lase de acest sport. Nu au ce căuta la această echipă„, a declarat Mustaţă la Realitatea Sportivă.

Nicolae Dică e ultimul antrenor care a calificat-o pe FCSB în grupele unei competiții europene

Nicolae Dică (42 de ani) a mai fost pe banca FCSB-ului și în trecut, atunci când a fost secundul lui Mirel Rădoi (iunie 2014 – decembrie 2015), dar și antrenor principal (iunie 2017 – decembrie 2018). 

„Am lucrat cu el, am avut rezultate. E un om cuminte, poți să lucrezi oricând, dar să vedem acum”, a spus Gigi Becali, luni, la Pro Arena.

Nicolae Dică a calificat echipa în grupele Europa League, în sezonul 2017 – 2018, după ce a pierdut play-off-ul de Champions League cu Sporting. A fost 5-1 pentru portughezi la final, dar în trei dintre cele patru reprize cele două echipe au fost la egalitate!

În grupe, FCSB a obținut 10 puncte, după meciurile cu Viktoria Plzen, Lugano și Hapoel Beer Sheva, și a acces, de pe poziția secundă, în „șaisprezecimi”, unde a pierdut cu Lazio.

Acea campanie europeană este ultima în care FCSB a reușit să intre în grupele unei competiții continentale.

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Buffer
  • Reddit

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :